Shamaanirummutusta

Kuva shamaanirummusta

Rummutukset on äänitetty seuran yhteisissä tilaisuuksissa. Rummutuksia ei ole tarkoitettu tavanomaiseen musiikkikäyttöön, vaan voit tutustua niihin, aistia tunnelmaa ja kokeilla miltä rummun kumu tuntuu. Niiden avulla voit rentoutua tai tehdä shamanistista matkaa. Emme suosittele rummutusten kuuntelemista autolla ajon aikana.

Shamanistisen matkan tekeminen ei ole leikkiä, eikä siihen pidä suhtautua liian kevyesti. Matkalle lähtiessä on syytä olla muutamat perusasiat olla hallussa, jotta kaikki sujuu turvallisesti.

• Matkan tarkoitus ja mahdollinen kysymys pitää olla kirkkaana mielessä.
  • Matkalle ei koskaan lähdetä vain huvin vuoksi tai ikäänkuin elokuviin, vaan henkimaailmassa työskentely vaatii vastuullista asennetta.
  • Oma voimaeläin tai auttajahenki on kutsuttava mukaan ennen matkalle lähtöä. On tärkeää luottaa tuttuihin auttajiin, niiltä voit kysyä neuvoa henkimaailmoissa.
  • Matkarummutuksen lopussa tulee ns. takaisinkutsu 4x4 hitaampaa rummustusta, joka siis tarkoittaa, että silloin lähdetään takaisin sinne mistä tultiin, yleensä samasta kohdasta (esim. tunnelista tai portista) josta mentiinkin. Näin päästään takaisin tähän todellisuuteen.

Matkan jälkeen on syytä piirtää tai kirjoittaa matka ylös paperille ihan kaikkine tunteineen ja tuoksuineen. Kaikki matkalla esiin tulleet pienetkin asiat ovat merkityksellisiä vastauksia kysymykseen.

Lisätietoa ja oppia saat shamanismin peruskursseilla ja kirjoista (esim. Michael Harnerin Shamaanin tie – johdatus voimaan ja parantamiseen). Seuran yhteisiin tilaisuuksiin voit myös tulla avaamaan aistejasi.

Rummutuksia voi käyttää myös rentoutumiseen, jolloin varataan itselle sopiva lepoasento ja annetaan rummutuksen rentouttaa itseä sisältäpäin vaikka ihan järjestelmällisesti päästä varpaisiin. Mielikuville ja ajatuksille voi olla avoin, mutta rentoutuessa on parasta, että ei takerru ajatuksiinsa vaan antaa niiden soljua eteenpäin kuin virtaava vesi tai rummun kumu.

Suuret kiitokset kaikille rummutuksien äänityksiin osallistuneille shamaaniseuralaisille.

Rummun kumua ja voimaa

Kuva shamaanirummustaShamaanirummutus-äänitteet ovat kopiosuojaamattomia mp3-tiedostoja. Äänitteitä saa käyttää ja jakaa vapaasti, mutta niitä ei saa myydä. Minkä lahjaksi saat, se lahjaksi anna.

Rummutustiedostot ovat kooltaan aika suuria ja ne kannattaakin ladata omaan mp3-laitteeseen ja soittaa "off-line".

• LYHYT RUMMUTUS
    Lyhyen shamaanirummutuksen pituus on n. 11 minuuttia. Tiedoston koko on 25 Mt. Äänite on taltioitu marraskuussa 2002 Pattijoen veteraanimajalla Raahessa.
  • PITKÄ RUMMUTUS
    Pitkän shamaanirummutuksen pituus n. 26 minuuttia. Tiedoston koko on 61 Mt. Äänite on taltioitu marraskuussa 2002 Pattijoen veteraanimajalla Raahessa.